Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu ze śnieżką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1,5 paczki
serek mascarpone 250 gram
śmietana kremowa 30% lub 36% 200 gram
cukier puder 3 łyżki
śnieżka z czekoladą 1 opakowanie
mleko 1/2 szklanki
posypka kakaowa Marsyl

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu ze śnieżką

Kroki postępowania

1
Zaparzamy kawę rozpuszczalną i odstawiamy do wystygnięcia. W ostudzonej kawie maczamy biszkopty, które wykładamy do naczynia żaroodpornego albo innego płaskiego. Śmietanę 36% ubijamy, ubitą śmietanę dodajemy do serka masparcone i mieszamy drewnianą łyżką. Dodajemy cukier puder i ponownie, dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na biszkopty i równo rozsmarowujemy. Na masę wykładamy namoczone w kawie biszkopty.
Krok 1 - Tiramisu ze śnieżką foto
2
Na tą warstwę biszkoptów z kolei wykładamy ubitą śnieżkę z czekoladą.
Krok 2 - Tiramisu ze śnieżką foto
3
Śnieżkę posypujemy obficie posypką kakaową Marsyl. Od razu przykrywamy i chowamy do lodówki w celu schłodzenia. Przechowujemy w lodówce i podajemy z lodówki.
Krok 3 - Tiramisu ze śnieżką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 30.07.2012 14:43
pycha!!!
Paweł10 30.07.2012 14:38
pomyslowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak