Tilapia w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tilapii

    2 szt
  • masło

    1 łyzka
  • papryka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć z obu stron na maśle. Cukinię, paprykę i por pokroić w słupki i udusić do miękkości na łyżce oleju, Śmietanę rozmieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z warzywami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 11.05.2013 18:24
smaczne danie
mela25 01.11.2012 08:40
smaczne i zdrowe
Iwusia 03.10.2012 23:25
smaczna rybka
olkaaa 17.08.2012 09:17
muszę zrobić
Motorek 02.04.2012 09:49
smaczna
Iwona51 10.10.2011 14:31
pycha
barbara11561 09.07.2011 00:23
wspaniały obiadek
Wafelek2601 24.05.2011 11:51
ale smaczna rybka
Margo1 31.12.2010 12:48
pyszne jedzonko jak widać
Margo1 31.12.2010 12:48
pyszne jedzonko jak widać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat