Tilapia w papilotach z masłem, czosnkiem i winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z tilapii

    2 szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • masło

    8 plasterków
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • małe marchewki

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

  • cytryna

  • ryż jaśminowy

  • cukinia

    1/2 szt.
  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżeli filety są mrożone, należy je rozmrozić i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Przygotować dwa prostokątne kawałki folii aluminiowej. Na każdym położyć w kolejności: po dwa plasterki masła, filet, rozdrobniony ząbek czosnku, kolejne dwa plasterki masła. Umieścić pakunki w płaskiej formie żaroodpornej. Podlać winem i dodać pokrojoną w plasterki cukinię oraz małe marchewki. Zawinąć szczelnie - ostrożnie by nie porwać folii. Wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. W tym czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Rybę podawać w papilocie foliowym na talerzu, posypać świeżą natką. Osobno podać ryż i cząstki cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 21.06.2011 20:33
Smacznie i kolorowo.
Ewa104 21.06.2011 20:33
Smacznie i kolorowo.
Sarenka 17.06.2011 17:01
Apetycznie, jak zawsze :P
Misiek1 23.01.2011 08:52
zapowiada się apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat