Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryba Tilapia
4 małe filety -
koperek
4 łyżki -
marchew
3 szt -
śmietana 12%
3 łyżki -
por
5 cm -
cebula biała
2 szt -
masło
3 łyżki -
por
3 cm -
serek topiony
200 g -
parmezan starty
4 łyżki -
śmietana 12%
4 łyżki -
woda
odrobina -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Marchewkę scieramy na małych oczkach i doprawiamy , dodajemy poszatkowanego pora i śmietanę , mieszamy .
Sos serowy ;
Na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę z porem , nie rumienimy , bo nam kolor się zabrudzi sosu.
Następnie dodajemy serek i parmezan ,śmietanę i podgrzewamy chwilkę , blędujemy i redukujemy do żądanej konsystencji .
Podajemy według uznania ;)
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się