Tilapia parowana w suszonych kwiatach i koperku z sosem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    4 filety
  • sos

  • ser gorgonzola

    300 g
  • cebula

    1 szt duża
  • ricotta

    200 g
  • śmietana

    3 łyzki
  • koperek

    4 łyżki do ryby
  • MAKARON TAGIATELLE

    500 g
  • oliwa

    1 łyzka
  • sól morska

    do smaku
  • suszone kwiaty

    (lawendy)
  • suszone kwiaty

    (nagietka)
  • suszone kwiaty

    (nasturcji)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybkę kupiłam świeżą , ściągłam skórę i pokroiłam na 4 części , doprawiałam solą i suszonymi kwiatami , a także koperkiem .
Nad garnkiem z gotującą się wodą ( a w niej makaron ) ustawiłam sitko , bo nie mam parowaru i wyłożyłam filety , przykryłam szklaną miską bądz talerzem , by widać jak się nam paruje . Po ok 8 min będzie gotowa .

W tym czasie na patelnię wlewamy oliwe , ja użyłam taką z zalewy suszonych pomidorów , cebulę siekamy i szklimy na oliwie , dodajemy serek , śmietanę i ricottę , nie doprawiamy , podgrzewamy aż się wszystko stopi ładnie i blendujemy .

Makaron przekładamy do sosu i na wierzch kładziemy rybkę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 06.08.2014 10:55
wspaniale się prezentuje
arbuzowo 05.10.2013 21:21
Wygląda rewelacyjnie
Anna133 05.10.2013 18:13
polecam suszone kwiaty sa wspaniałe w smaku
idealme 04.10.2013 15:02
pyszności! :)
Anna133 04.10.2013 14:43
ta ryba jest mega smaczna , mało ma osci idealna dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat