Tęczowe ciacho

Tęczowe ciacho

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka

masa 1

  • galaretka niebieska

    2 szt
  • woda

    600 ml
  • mleko 3,2%

    200 ml

galaretka

  • galaretka truskawkowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Tęczowe ciacho

Białka z jajek ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy mąki, cukier, proszek do pieczenia. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 30 min.Galaretki niebieskie rozpuszczamy wg przepisu w 600 ml wody, a następnie chłodną odkładamy do chłodziarki. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy do niej mleko i miksujemy na maksymalnych obrotach. Tak przygotowaną masę wkladamy na chwilę do chłodziarki.Upieczone ciasto przekładamy niebieską masą. Na górę wylewamy przygotowaną wg przepis i tężęjąca galaretkę truskawkową. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Ela15 13.03.2017 10:08
wspaniały efekt końcowy
anulka69 23.11.2016 11:52
musi być pyszne
adelajda 09.06.2016 12:22
super kolorki
mamusia1 20.11.2015 08:33
aż ślinka cieknie
gusia1000 07.08.2015 18:55
Ślicznie wygląda.
monika141 07.08.2015 17:43
fajne kolorowe ciacho
Bernadeta1 07.08.2015 16:02
wygląda bardzo smacznie
Krystyna32 07.08.2015 15:49
apetyczne ciasto
inka2012 07.08.2015 14:32
apetycznie wygląda :)
Ewa Wojtaszko 07.08.2015 14:23
wygląda bajecznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat