Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tęcza

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
4 szkl.
margaryna
1 szt.
cukier
1 szkl.
miód
4 łyżki
jajko
2 szt.
budyń śmietankowy
6 szt.
czekolada mleczna
2 szt.
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
sok poziomkowy
600 ml.
sok z kiwi
600 ml.
sok pomarańczowy
600 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Tęcza

Z mąki, margaryny, cukru, miodu, sody i jaj zagniatamy ciasto i dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy placki i pieczemy na złoty kolor w 175 stopniach.
Wszystkie masy robimy tak samo.
Masa pomarańczowa: Połowę soku zagotowujemy a w pozostałej połowie rozprowadzamy budynie (po 2 budynie na jedna masę) Gdy zacznie się gotować wlewamy sok z budyniem i chwilkę gotujemy. Ciepłą masę rozprowadzamy na placku i przykrywamy drugim. Robimy resztę mas tak samo jak tą. Na samym wierzchu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.11.2012 21:23
pyszny i kolorowy
smile 29.06.2012 19:14
fajny
Karolcia12 30.05.2012 19:02
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak