Tęcza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 szkl.
  • margaryna

    1 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • miód

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt.
  • budyń śmietankowy

    6 szt.
  • czekolada mleczna

    2 szt.
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżki
  • sok poziomkowy

    600 ml.
  • sok z kiwi

    600 ml.
  • sok pomarańczowy

    600 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, cukru, miodu, sody i jaj zagniatamy ciasto i dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy placki i pieczemy na złoty kolor w 175 stopniach.
Wszystkie masy robimy tak samo.
Masa pomarańczowa: Połowę soku zagotowujemy a w pozostałej połowie rozprowadzamy budynie (po 2 budynie na jedna masę) Gdy zacznie się gotować wlewamy sok z budyniem i chwilkę gotujemy. Ciepłą masę rozprowadzamy na placku i przykrywamy drugim. Robimy resztę mas tak samo jak tą. Na samym wierzchu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 16.11.2012 21:23
pyszny i kolorowy
smile 29.06.2012 19:14
fajny
Karolcia12 30.05.2012 19:02
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat