Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami i kaparami

Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami i kaparami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pyszna przekąska ze śledzi z dodatkiem suszonych pomidorów i kaparów. Można ją podać na małych kromkach pumpernikla lub grzankach.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    2 opakowania
  • pomidory suszone

    0,5 słoika
  • kapary całe Smak

    4 duże łyż.
  • cebula czerwona

    2 sztuki

Dodatkowo:

  • oliwa

  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

  • natka pietruszki

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • pumpernikiel

    kilka małych kromek
  • Jabłuszka kaparowe Smak

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie umyć, pokroić na kawałki i wymieszać w oliwie z oliwek, a następnie wstawić do lodówki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, kapary i suszone pomidory posiekać drobno.

Śledzie pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać suszoną natkę, sól i pieprz do smaku.

Można podać na małych  kawałkach pumperniklu i jabłuszkami kaparowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 27.01.2019 18:27
Pyszna przekąska. Śledzie uwielbiam :)
bietka 25.01.2019 19:11
Pięknie podane :)
Bożena Matuszczyk 24.01.2019 12:22
Fajna przekąska, tatar śledziowy z takimi dodatkami fajny pomysł na zbliżającego się śledzika.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat