Tatar z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    40 dag
  • CEBULKI MARYNOWANE

  • sok z cytryny

  • oliwa

  • oliwki zielone

    10
  • papryka marynowana

  • ogórki konserwowe

    3
  • natka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia i cebulki posiekać, wymieszać razem z odrobiną soku z cytryny. Przygotować 4/6 filiżanek, posmarować je wewnątrz oliwą, włożyć tatara i dobrze ugnieść. Wstawić do lodówki na godzinę. Oliwki, paprykę i ogórki pokroić drobno. Na podłużny półmisek wyłożyć kopczyki tatara. Dookoła poukładać oliwki, paprykę i ogórki. Udekorować gałązkami natki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat