Tatar wołowy na ostro z ogórkiem małosolnym

Tatar wołowy na ostro z ogórkiem małosolnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 sztuka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • ogórek małosolny

    2 sztuki
  • szczypiorek

    1 łyżeczka
  • sól

  • papryczka chili

    2 sztuki
  • tatar

    200 (wolowy)
  • cebula czerwona

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę i papryczki chili pokroić w drobną kosteczkę. Mięso wymieszać z żółtkiem jajka i musztardą, a następnie dodać cebulkę i papryczki. Dosolić do smaku. Wymieszać.

Gotowe mięso przybrać zielonym szczypiorkiem. Podawać z pokrojonym w plasterki ogórkiem małosolnym.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

12.09.2013 07:44
dawno nie jadłam

SmacznaPyza

10.09.2013 21:42
dokładnie, ja gotowego nie kupuję bo wolę wiedzieć co jemy

w mojej kuchni

09.09.2013 08:38
w zimowe dni często mamy tatar na kol;ację

arbuzowo

08.09.2013 22:37
My akurat skorzystaliśmy z gotowego mięsa wołowego, dlatego nic nie pisałam o samym przygotowaniu mięsa. Ale jak ktoś ma czas, to zdecydowanie lepiej samemu zmielić kawałek dobrej wołowinki ;-)

SmacznaPyza

08.09.2013 22:23
jakiś gotowy tatar ? bo nic nie piszesz jakie dokładnie mięso i jak je przygotować ....

IwonaDD

08.09.2013 19:59
tatar I klasa !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat