Tatar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    25 dag
  • ogórek kiszony

    4
  • cebula biała

    3
  • żółtko jajek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz magom. Dodajemy masło i żółtko. Wyrabiamy na miękką masę. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Masę mięsną wykładamy na talerz, obok układamy ogórki i cebulę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 02.08.2012 20:19
nie lubię tradycyjnego tatara, ale widzę że tu wersja z gotowanym mięskiem, więc chętnie bym spróbowała :)
Norgiusz 01.11.2011 07:30
mniam
Kasia77 12.07.2011 14:36
w ten sposób jeszcze nie robiłam
szajba2 02.06.2011 17:39
nie lubię tatara, wolę tatarów
Barbara55 01.06.2011 15:19
dla koneserów
kielcok1 10.05.2011 14:54
dziwny ten tatar
Marzena40 08.03.2011 08:18
nie przepadam za tatarem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat