Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki bakaliowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 15 dkg
margaryna 8 dkg
śmietana 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka

nadzienie

żurawina suszona 10 dkg
imbir kandyzowany 2 kawałki
cukinia a'la ananas 4-5 łyżek

masa śmietanowa

śmietana 30% 100 ml
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
wiśniówka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki bakaliowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wykleić nim trzy formy do tartinek (średnica ok 11cm). Imbir pokroić na mniejsza kawałki, cukinię odcedzić z zalewy. Śmietanę ubić z cukrem, zmiksować z resztą składników. Dodać owoce. Wymieszać i wylać na ciasto. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 06.09.2015 17:07
świetny przepis ;-)
gosia1988 06.09.2015 16:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak