Przepis i sposób przygotowania na: Tarte buraczki na zimę
Sałatkę z buraków na zimę warto mieć w swojej spiżarce! Buraki na zimę sprawdzą się jako dodatek do mięsnych dań obiadowych wzbogacając je o dodatek warzyw. Do przygotowania takich buraczków potrzeba zaledwie 3 dodatków w postaci octu, cukru oraz soli.
Kroki postępowania
Buraki umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować ok.1 godziny, a następnie sprawdzić czy są dość miękkie.
Po ugotowaniu i ostudzeniu buraki obrać.
![Krok 1 - Tarte buraczki na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarte-buraczki-na-zime1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarte buraczki na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarte-buraczki-na-zime2-2.jpg)
Wszystko dokładnie wymieszać.
![Krok 3 - Tarte buraczki na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarte-buraczki-na-zime3-2.jpg)
Słoiki włożyć do garnka i pasteryzować w kąpieli wodnej 20 minut.
Po ostudzeniu buraczki przechowywać w spiżarni lub piwnicy.
![Krok 4 - Tarte buraczki na zimę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarte-buraczki-na-zime4-2.jpg)