Tarta ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche ciasto razowe

    40 dag
  • sos beszamelowy

    pół l
  • szpinak

    250 g
  • czosnek

    2 zabki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kruchym ciastem wykładamy formę na tartę.
Szpinak siekamy, wrzucamy do sosu beszamelowego, mieszamy, dodając również przeciśnięty czosnek.
Sos wylewamy na ciasto, na wierzchu układamy ciasto które zostało z wykładania.
Pieczemy 40 min w 200st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 28.11.2013 22:56
dokłądnie tak :)
marcia7 20.11.2013 13:11
prosto a smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat