Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z tuńczykiem i gotowanym jajkiem.

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 2 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt
śmietana 30% 150 ml
kapary całe Smak 3 łyżki
mozzarella małe kulki 150 g
pomidorki koktajlowe 150 g
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Jeśli zostanie Wam ciasto,to zróbcie kratkę na wierzchu jak kiedyś robiły babcie na szarlotce :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z tuńczykiem i gotowanym jajkiem.

Jajka ugotować na twardo i bardzo drobno posiekać.
Dodać odsączonego tuńczyka,kapary i śmietankę.
Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać.
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim.
Wyłożyć farsz.
Na wierzchu ułożyć mozzarellę i połówki pomidorków koktajlowych.
Piec 40 minut w 175 stopniach.
Smaczna na ciepło i na zimno :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 24.09.2014 09:30
Boska tarta! Prezentuje się bardzo apetycznie - pychota! :D
Kuchenka 23.09.2014 14:24
"pysznie" wygląda :)
gibli 23.09.2014 12:36
bardzo fajna lubie takie smaki)
Marta1986 23.09.2014 12:16
bardzo apetyczne
gosia561 23.09.2014 11:55
coś pięknego
as28 23.09.2014 11:06
mniam mniam
mirosława4 23.09.2014 10:57
zjadłabym kawałek :)
IZABELA29 23.09.2014 10:05
apetycznie wygląda
pajbek 23.09.2014 09:57
Pyszne jedzonko :-)
Krystyna32 23.09.2014 09:25
smaczna tarta
Sroczka 23.09.2014 09:19
Wygląda przepysznie, zjadłabym.
Ali 23.09.2014 09:06
Wygląda naprawdę nieźle :)
wwwiolka 22.09.2014 22:06
Bardzo fajny przepis.
halinah 22.09.2014 22:04
z chęcią bym spróbowała
Megg 22.09.2014 20:56
przepysznie się prezentuje
V_kuchareczka 22.09.2014 20:54
bardzo smacznie wygląda
IKrakowianka 22.09.2014 20:54
wygląda idealnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak