Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
cukier 2 łyżki
masło miękkie 125 g
łyżeczka wody
porzeczki
śmietana 30% 300 g
mascarpone 200 g
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porzeczkami

Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, masło i wodę- dokładnie zagnieść ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec tartę 20 minut. Ostudzić, ubić śmietanę, dodać mascarpone i cukier wg uznania. Na ostudzoną tartę, wyłożyć śmietanową masę i posypać porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.12.2013 16:51
wygląda super :)
Barbara13 26.06.2013 22:08
Lubię takie smaki,zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak