Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
mąka
1 szklanka -
jajko
1 -
śmietana
1 łyżka -
margaryna
80 g -
cukier
1/3 szklanki -
sól
szczypta
masa
-
serek mascarpone
250 g -
serek homogenizowany waniliowy
350 g -
czernice
200 g -
cukier puder
10 g
Przepis i sposób przygotowania Tarta z masą mascarpone i czernicami
Serki mieszamy delikatnie a dokładnie razem, wykładamy na upieczony, schłodzony spód tarty. Czernice, jeśli mamy mrożone, wcześniej rozmrażamy, odlewamy sok, mieszamy delikatnie z cukrem pudrem. Rozkładamy je na wierzchu tarty.
Komentarze (27)
Załaduj więcej komentarzy (17)