na stolnicę wysypać mąkę,wkruszyć drożdże,dodać sól,jajka,stopioną margarynę wlewać stopniowo zagniatając ciasto tak aby powstała kula,schłodzić w lodówce,kurki oczyścić dokładnie umyć,kilka odłożyć,cebulę pokroić w kostkę zeszklić na rozgrzanym oleju,dodać masło i osuszone kurki wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem przykryć i dusić ok.20min.aż grzyby zmiękną,jajka rozkłócić wymieszać ze śmietaną doprawić solą i pieprzem do smaku,schłodzonym ciastem wylepić wysmarowana formę do tarty a następnie podpiec w temp.180st.ok.3min.wyjąć z piekarnika podpieczoną tartę wyłożyć masę z kurek i zalać masą jajeczną,po wierzchu posypać startym serem i ponownie zapiec w temp.180st.ok.20min.po tym czasie na środku tarty ułożyć odłożone kurki i piec jeszcze 35min.