Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
3 kubki -
masło
200 g -
jajko
1 sztuka -
jabłka
2 duże -
czarna porzeczka
1 kubek -
Cynamon mielony Prymat
2 łyżeczki -
cytryny
0,5 sztuki -
cukier
1,5 kubka -
jabłka prażone
0,5 kg
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Blaszkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć 3/4 ciasta (oblepić brzegi). Piec 10 min w 200 stopniach. Następnie wyciągnąć wyłożyć jabłka, posypać czarną porzeczką i kruszonką.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)