Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO KRUCHE
-
masło lub margaryna
15 dag -
cukier
10 dag -
jajko
1 sztuka "L" -
sól
- szczypta -
mąka tortowa
250-300 gram -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
JABŁKA BUDYNIOWE
-
jabłka
6 sztuk -
cukier
2 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
budyń czekoladowy
1 opakowanie
DODATKI
-
truskawki
1/2 kg -
galaretka brzoskwiniowa
1 opakowanie -
śmietana 30%
250 ml -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania tarta z jabłkami budyniowymi, galaretką i bitą śmietaną truskawkową...
Kroki postępowania





ciasto kruche przygotowałam dwa dni wcześniej i schowałam w folii do zamrażarki i potem odmrożone, takie ciasto wg mnie jest lepsze po upieczeniu![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się