Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą

Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

nadzienie

  • mrożona fasolka szparagowa

    350 g (zielona)
  • kiełbasa

    150 g
  • soczewica czerwona

    1 szkl
  • śmietana

    150 g
  • ser żółty

    100 g
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

ciasto

  • mąka

    1 szkl
  • jajko

    1
  • śmietana

    1 łyżka
  • margaryna

    80 g
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Na wierzch ciasta wykładamy papier do pieczenia, wysypujemy na niego groch. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.

Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Fasolkę gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, osączamy na sicie. Następnie mieszamy ją z soczewicą i śmietaną, przyprawiamy. Kiełbaskę kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę. Na podpieczone ciasto wykładamy fasolkę z soczewicą, następnie ser i kiełbaskę. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut.
Agata B
Składniki są na formę o średnicy 24 cm i wysokości 3 cm

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

foczka-ks 09.03.2016 11:48
jak smacznie
MałaMi89 08.03.2016 11:33
Pyszna ta tarta!
Damiano 08.03.2016 06:42
pyszna tarta
gusia1000 08.03.2016 00:09
Fajne jedzenie.
Iwusia 07.03.2016 23:43
takiej jeszcze nie próbowałam
RenataZ-et 07.03.2016 23:38
bardzo apetycznie wygląda :)
Ada-Gaba 07.03.2016 21:41
ciekawy przepis
IKrakowianka 07.03.2016 21:32
bardzo lubię takie dania
bertpvd 07.03.2016 20:46
świetny pomysł na tartę
irenka 07.03.2016 19:21
wygląda super ,musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat