Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
nadzienie
-
mrożona fasolka szparagowa
350 g (zielona) -
kiełbasa
150 g -
soczewica czerwona
1 szkl -
śmietana
150 g -
ser żółty
100 g -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
ciasto
-
mąka
1 szkl -
jajko
1 -
śmietana
1 łyżka -
margaryna
80 g -
sól
szczypta
Przepis i sposób przygotowania Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą
Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Fasolkę gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, osączamy na sicie. Następnie mieszamy ją z soczewicą i śmietaną, przyprawiamy. Kiełbaskę kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę. Na podpieczone ciasto wykładamy fasolkę z soczewicą, następnie ser i kiełbaskę. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut.
Składniki są na formę o średnicy 24 cm i wysokości 3 cm![]()
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)