Tarta z czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • cukier

    30 dkg
  • jaja

    4 szt
  • mąka

    30 dkg
  • czekolada mleczna

    10 dkg
  • rodzynki

    5 dkg
  • migdały

    5 dkg
  • cynamon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę zetrzeć, migdały sparzyć, obrać i pokroić w nitki. Rodzynki obmyć w ciepłej wodzie, odcedzić. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając po jednym jajku. Dodać mąkę, bakalie i czekoladę po czym dokładnie a zarazem delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy i upiec w średnio nagrzanym piekarniku, ostygnięte pokroić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kas2 14.09.2012 22:58
musi być boska!
Ela15 18.11.2011 08:24
fajny przepis
anja3107 05.10.2011 11:50
super
KasiaK90 22.08.2011 17:40
super
monika154 13.08.2011 11:22
pycha
malaczarna23 09.07.2011 08:11
pycha
Juleczka20 17.06.2011 11:08
super
halinka1011 10.04.2011 09:51
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat