Tarta z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • cukier puder

    1 łyżka
  • woda

    3 łyżki
  • Krem:

  • borówka

    500 g
  • cukier puder

    100 g
  • śmietana kwaśna

    100 g
  • skórka z cytryny

    do smaku
  • masło

    80 g
  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła,wody,mąki i łyżki cukru pudru wyrabiamy ciasto.Wylepiamy nim formę.Ciasto nakłuwamy widelcem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 225C około 12-14 minut.Przygotowujemy krem-twaróg półtłusty miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem oraz skórką z cytryny.Na ostudzonym cieście rozsmarowujemy krem.Posypujemy borówkami i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.08.2011 00:55
zapowiada się wspaniały deser :)
tatiana2 26.07.2011 19:47
Pyszności :)
Krystyna32 20.07.2011 20:17
extra
Dorota59 20.07.2011 13:30
super, muszę wykorzystać ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat