Tarta porzeczkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    20 dag
  • cukier puder

    1 łyżka
  • masło

    10 dag
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

  • Krem:

  • żółtka

    3 sztuki
  • mleko

    1 1/2 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier puder

    15 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • poczeczki czerwone

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Żółtka ucieramy z cukrami, dodajemy mąkę ziemniaczaną, zalewamy wrzącym mlekiem. Formę na tarte oblepiamy ciastem, pieczemy 10 minut (200stopni). Zalewamy kremem i posypujemy owocami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
piter 20.11.2011 23:48
mniam, zjadłbym sobie
Katarzyna/kate1980 18.11.2011 21:05
wspomnienie lata :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat