Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta porowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka 25 dag
margaryna 12 dag
sól 1/3 łyżeczki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia szczypta

NADZIENIE

por 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
jajko 3 sztuki
śmietana 2,5 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta porowa

CIASTO:Mąkę przesiewamy na miskę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 30 minut i wykładamy nim formę na tarte.
NADZIENIE: Pory kroimy na plasterki, paprykę w kostkę i razem smażymy na oleju do miękkości. Dokładamy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy. Tak przygotowane warzywa przekładamy na ciasto.
Jajka mieszamy ze śmietaną i zalewamy warzywa. Tarte pieczemy około 40 minut w 180°C,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:38
Bardzo dobra.
Motorek 30.12.2016 16:30
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 28.12.2016 16:21
apetyczna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak