Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta po rusku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ziemniaki 500 gramów
ser biały 250 gramów
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta po rusku

Ziemniaki gotujemy, razem z serem mielimy na średnich oczkach.
Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy.
Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C.
Na podpieczony spód wykładamy farsz.
Całość pieczemy 25 minut w 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak