Tarta po rusku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ziemniaki

    500 gramów
  • ser biały

    250 gramów
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, razem z serem mielimy na średnich oczkach.
Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy.
Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C.
Na podpieczony spód wykładamy farsz.
Całość pieczemy 25 minut w 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat