Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurki
500 g -
cebula
2 szt -
masło
1 łyżka -
mąka
1 łyżka -
śmietana 18 proc
400 g -
mleko 3,2%
250 ml -
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka (roztarty) -
ciasto francuskie
1 opakowanie -
natka pietruszki
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym
Naczynie żaroodporne lekko natłuściłem, wyłożyłem ciasto francuskie, nakłułem widelcem. Na ciasto wylałem sos z kurkami, posypałem resztą zeszklonej cebuli. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, zapiekałem, aż ciasto zrumieniło się. Po wyjęciu z piekarnika udekorowałem natką pietruszki.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się