Przepis i sposób przygotowania na: Tarta malinowa z kremem pomarańczowym
Składniki na ciasto zagnieść i zostawić w lodówce na ok. 0,5 godz. Schłodzone rozwałkować, przenieść do wysmarowanej masłem formy i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 min.
krem:
Mleko zagotować ze aromatem pomarańczowym. Żółtka wymieszać z cukrem i dodać do masy mąkę kukurydzianą. Połowę wrzącego mleka wlać do masy żółtkowej, dobrze wymieszać i wlać do pozostałego mleka. Wszystko jeszcze raz zagotować aż powstanie gęsty budyń. Ostudzić.
Zimną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z wystygłym budyniem pomarańczowym. Wylać na spód tarty. Maliny ułożyć na kremie.
Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny.