Przepis i sposób przygotowania na: TARTA GRUSZKOWO- ORZECHOWA
Kroki postępowania
Z mąki, 3 żółtek, margaryny, cukru, proszku i śmietany wyrabiamy ciasto kruche z dodatkiem odrobiony soli. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
mąka | 2 szklanki |
jaja | 4 szt. |
masło lub margaryna | 1 kostka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
cytryny | 1 szt. |
gruszki | 5 szt. |
orzechy włoskie | 15 dag |
słonecznik łuskany | 5 dag |
cukier puder | 2 łyżki |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: