Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta francuska z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
pieczarki 40 dkg
cebula 2 średnie
ser żółty 20 dkg
masło 1/2 kostki
szynka 6-7 plasterków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta francuska z pieczarkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszu,dodać pokrojone pieczarki ,smażyć do odparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wyłożyć na blaszkę od tarty ,na wierzch dać podsmażone pieczarki ,wędlinę i posypać serem żółtym.
Zapiekać w 190st,do zapieczenia sera.

Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 07.11.2016 08:58
oj poproszę o kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak