Tarta dyniowo-serowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    20 dag
  • masło

    10 dag
  • sól cebulowa

    0,5 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • Nadzienie:

  • dynia

    2 szklanki
  • biały ser

    25-30 dag
  • mozzarella

    10 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tarta dyniowo-serowa foto
CIASTO:
Mąkę przesiewamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 30 minut i wykładamy nim formę na tarte.
NADZIENIE:
Dynię obgotowujemy na pól miękko. Odcedzamy.
Krok 2 - Tarta dyniowo-serowa foto
Przestudzoną dynię układamy na cieście kruchym.
Twaróg przekładamy do miski, dokładamy do niego starty na tarce ser mozzarella, mleko oraz jajko. Całość miksujemy i doprawiamy ziołami i przyprawami. Tak przygotowaną mieszaniną zalewamy dynię.
Tarte pieczemy około 40 minut w 180°C.
Krok 3 - Tarta dyniowo-serowa foto
Tarta ta pozytywnie nastraja swoim pięknym, dyniowym pomartańczem. Jest prosta i szybka w przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2014 00:43
Smaczne jesienne ciasto.
Monia 05.10.2013 18:19
Ślicznie wygląda... brzoskwiniowo :D
Kuchenka 05.10.2013 14:51
dynia wygląda podobnie do ananasa
Mniam 05.10.2013 14:18
Super! Fajny pomysł na dynię:)
gosia56 05.10.2013 09:38
napewno pyszna
gibli 05.10.2013 09:36
fajnie wygląda:)
Izabela9 05.10.2013 05:58
Pyszności.
gosia561 05.10.2013 01:06
świetne ciasto
Zdzisław 04.10.2013 23:41
dla mnie dobry obiad
Kasnaj 04.10.2013 22:50
rewelacyjnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat