Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta Borówkowy Las

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 szt
mleko 0,5 l
budyń śmietankowy 1 szt
margaryna 0,5 kostki
cukier puder 1 szklanka
borówki 25 dag
galaretka 1 szt
winogrona białe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta Borówkowy Las

Ciasto: Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, następnie dalej ubijając dodać cukier waniliowy i żółtka, na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni około 30 minut.
Masa: Budyń ugotować na mleku, odstawić do wystygnięcia, galaretkę rozpuścić w wodzie - również odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać połowę borówek i dalej ucierać na pulchną masę, na końcu dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masę włożyć na chwilę do lodówki aby stwardniała. Następnie rozprowadzić masę borówkową na zimne ciasto, udekorować na około winogronami (wyjąć wcześniej pestki) i borówkami. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.02.2014 09:56
wygląda zachęcająco..pycha
Anna169Hosz 06.02.2014 07:40
Niech mnie ktoś zabierze do takiego lasu :)
mitek111 10.08.2013 19:44
ale są koloru zielonego
Smaczna_B 10.08.2013 19:13
ale winogrona to nie mają nic wspólnego z lasem
Izabela77 10.08.2013 19:02
wspaniała tarta
iwi 10.08.2013 16:00
Pyszny tort
marcia7 10.08.2013 15:47
fajne kolorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak