Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta bananowo-kokosowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100-130 g
wiórki kokosowe 100 g
śmietana 30% 250 ml
czekolada gorzka
cytryna 1
olej
masa 2 kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bananowo-kokosowa

Herbatniki rozdrobnić w malakserze i wymieszać ze stopionym masłem.
Formę do tarty posmarować olejem.
Na dno wyłożyć masę z herbatników i masła - ugnieść.
Piec 10 minut w 180*C.
Pozostawić do ostygnięcia.
Masę kokosową wylać na patelnię teflonową, dosypać wiórki i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając.
Banany pokroić w plasterki i wycisnąć do nich sok z całej cytryny - wymieszać.
Na przestudzony spód wyłożyć masę kokosową, na niej ułożyć pokrojone banany.
Schłodzić.
Ubić kremówkę i nakryć powierzchnię ciasta.
Posypać utartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.10.2012 12:56
proste a jakie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak