Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapiokowy budyń

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 600 ml
tapioka 4 łyżka czubata
cukier brązowy 3 łyżka płaska
jajko 1
wanilia 0,5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tapiokowy budyń

Jajko ubijamy dokładnie, dodając pod koniec cukier. Powstałą masę dodajemy do mleka wraz z tapioką oraz ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na 10 minut.

Po tym czasie, ciągle mieszając, gotujemy mieszankę przez 5 minut.

Ściągamy garnek z ognia i odstawiamy na 20-25 minut do napęcznienia. Dokładnie mieszamy i nakładamy budyń do miseczek.

Podajemy sam, z owocami lub musem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.10.2014 07:32
lubię taki
ada.la 16.10.2014 21:31
ciekawy deser
wwwiolka 16.10.2014 20:43
Bardzo fajny przepis.
Kolorowa 16.10.2014 19:46
smacznie ;)
Aleksandraa 16.10.2014 19:06
fajny deser
Ola1984 16.10.2014 17:50
Wygląda bardzo apetycznie.
as28 16.10.2014 16:25
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak