talarki buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    3 kg
  • ocet 10 %

    3/4 szklanki
  • cukier

    5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraczki ugotować obrać pokroić na plasterki przełożyć do miski polać octem posypać cukrem wymieszać i odstawić na ok 30 minut przełożyć do słoików i gotować ok 10 minut po zagotowaniu się wody

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 22.11.2010 18:40
są świetne na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat