Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tajskie Curry z Mięsem z Indyka

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone drobiowe
50 dag
cebula szalotka
1 szt
pasta curry
2 łyżki
mleko kokosowe
350 ml
woda
50 ml
natka pietruszki
3 łyżki
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
papryczka chilli
1/3 szt
Imbir mielony Prymat
1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

dodatkowo

tortilla razowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie Curry z Mięsem z Indyka

Na rozgrzaną patelnię wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę.
Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.

Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak