Tajskie Curry z Mięsem z Indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone drobiowe

    50 dag
  • cebula szalotka

    1 szt
  • pasta curry

    2 łyżki
  • mleko kokosowe

    350 ml
  • woda

    50 ml
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • papryczka chilli

    1/3 szt
  • Imbir mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki

dodatkowo

  • tortilla razowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę.
Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.

Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat