Tajska surówka

Tajska surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    15 dag
  • papryka konserwowa

    5 dag
  • ananas z puszki

    10 dag
  • cebula

    5 dag
  • Kukurydza z Puszki

    5 łyżek
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • ogórek świeży

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tajska surówka

Kapustę drobno poszatkować, paprykę konserwową odsączyć z zalewy, następnie pokroić w kosteczkę. Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, białą cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy i przelać wrzątkiem. Zielonego ogórka i marchewkę zetrzeć na jarzynówce. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą dodając oliwę i doprawiając do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

IKrakowianka 09.10.2012 17:24
oryginalny przepis
manaika 16.12.2011 01:31
ciekawie się zapowiada
ajres 15.12.2011 21:51
smaczna
kielcok1 09.12.2011 11:25
co to za nazwa ?
Ewelina47 18.04.2011 07:56
mniam
pioge7 05.03.2011 16:19
ekstra
Iwusia 21.11.2010 14:31
Bardzo ciekawa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat