Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pomidorowym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 200 g
pieczarki 200 g
sok pomidorowy 400 ml
mąka 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
woda 200 ml
ząbek czosnku 1 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pomidorowym sosem

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie przygotowujemy sos: pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do rondelka i smażymy przez 5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Mieszamy.
Krok 1 - Tagliatelle z pomidorowym sosem foto
2
Następnie powoli wlewamy sok pomidorowy, co chwilę mieszając. Do rondelka dolewamy wodę i całość gotujemy przez 3 minuty.
Krok 2 - Tagliatelle z pomidorowym sosem foto
3
W kubku mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody, żeby nie było grudek. Zagęszczamy tym sos pomidorowo pieczarkowy. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Na sam koniec wciskamy ząbek czosnku i mieszamy sos.
Krok 3 - Tagliatelle z pomidorowym sosem foto
4
Na talerze wykładamy odcedzony i jeszcze ciepły makaron. Wierzch polewamy sosem.
Krok 4 - Tagliatelle z pomidorowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak