Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z łososiem na zielono

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 0,5 kg (bez skóry)
ząbek czosnku 3 sztuki
brokuł 1 ugotowany podzielony na różyczki
szpinak świeży 250 g
śmietana 30% 200 g
sok z cytryny 2 łyżki
woda 1/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
makaron 400 g (ulubiony u mnie tagiatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z łososiem na zielono

Kroki postępowania

1
1. Rybę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Posypujemy solą, białym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Tagiatelle z łososiem na zielono foto
2
2. Szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż się rozpadnie (ok 7 minut)
Krok 2 - Tagiatelle z łososiem na zielono foto
3
3. Gdy szpinak rozpadnie się dodajemy łososia i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy 3 minuty.
Krok 3 - Tagiatelle z łososiem na zielono foto
4
4. Wrzucamy ugotowane różyczki brokuła i zalewamy śmietanką. Dusimy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem białym według uznania, dokładnie mieszamy, chwilkę dusimy do połączenia smaków. Gorącym sosem polewamy ugotowany makaron. Smacznego.
Krok 4 - Tagiatelle z łososiem na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 10.04.2015 20:46
Bardzo pysznie;)
Michał2 10.04.2015 17:39
mniam pysznośći

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak