Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z kurczakiem i pesto Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 500 g
pierś z kurczaka 600 g
pesto 190 g a la genovese
rosół 1 szk
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej 3 łyżki

Porada

Pesto alla genovese jest to włoski sos z bazylii, parmezanu, orzechów pinii oraz oliwy, czosnku i soli.

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z kurczakiem i pesto Zewy

Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W szerokim rondlu rozgrzać olej i wrzucić do niego pokrojoną pierś z kurczaka.
Podsmażyć i wlać rosół i gotować 10 minut.
Potem dodać pesto i przyprawy, zagotować od czasu do czasu mieszając a na koniec zagęścić wszystko mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować i wymieszac delikatnie z makaronem a potem nakładać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 12.05.2016 12:36
Pyszności :)
Franciszek 12.05.2016 11:47
dobre danie
mirosława4 12.05.2016 11:40
smaczne i pożywne danie
Madzai 12.05.2016 11:12
Bardzo lubię :)
Wafelek2601 12.05.2016 08:51
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak