Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
600 g -
dymki ze szczypiorkiem
3 sztuki -
por
kawałek -
filet z indyka
200 g -
pietruszka zielona
natka -
makaron grube wstążki
130 g -
olej rzepakowy
2 łyżki -
mleczko kokosowe
0,5 szklanki -
sól
-
pasta curry
1 żółta
Przepis i sposób przygotowania Tagiatelle z cukinii z sosem curry
Kroki postępowania

Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środek z nasionkami, i kroimy w cienki e długie paski. Por kroimy w krążki, cebulkę dymkę siekamy oddzielamy białą i zielona część, indyka kroimy w drobną kostkę, pietruszkę drobno siekamy.


Komentarze (5)