Tagiatelle z cukinii z sosem curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    600 g
  • dymki ze szczypiorkiem

    3 sztuki
  • por

    kawałek
  • filet z indyka

    200 g
  • pietruszka zielona

    natka
  • makaron grube wstążki

    130 g
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • mleczko kokosowe

    0,5 szklanki
  • sól

  • pasta curry

    1 żółta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tagiatelle z cukinii z sosem curry foto
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.

Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środek z nasionkami, i kroimy w cienki e długie paski. Por kroimy w krążki, cebulkę dymkę siekamy oddzielamy białą i zielona część, indyka kroimy w drobną kostkę, pietruszkę drobno siekamy.
Krok 2 - Tagiatelle z cukinii z sosem curry foto
Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i na mocnym ogniu podsmażamy cukinię do momentu gdy będzie lekko miękka, wyjmujemy, na tej samej patelni dodajemy kolejną łyżkę oleju, podsmażamy dymkę z porem ok 2 minut i dodajemy indyka smażymy do lekkiego zrumienienia mięsa. Całość zalewamy mleczkiem kokosowym, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pastę curry, gotujemy 7 minut, następnie dodajemy cukinię, makaron, zieloną dymkę i pietruszkę mieszamy. (przyprawiamy ew solą i pieprzem).
Krok 3 - Tagiatelle z cukinii z sosem curry foto
Rewelacyjne niskokaloryczne danie. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 16.05.2013 08:18
Uwielbiam makarony pod każdą postacią i ze wszelkimi dodatkami ;-)
misia53 23.08.2012 10:26
bardzo efektowne , smaczne danie
fijolek91 22.08.2012 17:02
super:)
Agnieszka_B 22.08.2012 12:57
Zapowiada się bardzo smacznie...
gosia47-47 22.08.2012 12:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat