szyszki Agatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    3 woreczki
  • cukier puder

    1 łyżeczki
  • mleko skondensowane

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szyszki Agatki foto
DO miski dodajemy cukier puder, ryż preparowany i mleko.
Krok 2 - szyszki Agatki foto
Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie formujemy w kształcie szyszek
Krok 3 - szyszki Agatki foto
Uformowane szyszki wkładamy na 30 min do lodówki do zastygnięcia
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 17.07.2013 12:53
muszą być pyszne
adelajda 22.06.2013 18:16
smaki dzieciństwa
Bernadeta1 04.05.2013 00:19
robiłam,smaczne
Rafał3 02.05.2013 08:23
smakowite tylko palce lizać
Iwusia 27.04.2013 22:42
fajne te szyszunie, dawno ich nie robiłam :)
pierniczkowo 19.04.2013 12:46
świetny deser, bardzo lubię takie szyszki:)
Gabriela1 10.04.2013 16:24
Proste,szybkie a co najważniejsze smaczne:)
David 06.04.2013 11:57
kiedyś takie jadłem, niezapomniany smak
Katarzyna54 05.04.2013 14:00
na pewno wypróbuję
Poison1988 04.04.2013 00:01
świetne! Mój smak dzieciństwa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat