Szyszki

Szyszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    1 paczka
  • cukierki krówki

    30 dag
  • masło

    1/2 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z krówkami topimy w rondelku na małym ogniu, gdy otrzymamy jednolitą masę wsypujemy ryż i dobrze mieszamy aż połączy się z masą. Formujemy szyszki gdy masa jest jeszcze ciepła (ostrożnie, aby nie poparzyć rąk ). SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

04.12.2016 19:44
wieki nie jadłam :)

Malgorzata549

25.11.2016 14:42
Bardzo lubię takie słodycze

Ela15

17.06.2016 18:47
ładnie wyglądaja

Maridka19

18.12.2014 11:39
super to wygląda :)

Ewa6274879

02.11.2012 22:24
takich nie jadłam, ale na pewno są słodziutkie ;)

rjustysia

08.10.2012 10:01
Niby takie proste, a smakowały lepiej niż niejedne słodycze obecnie, wciąż bardzo je lubię.

adelajda

15.09.2012 19:18
w moim rodzinnym domu robiło się z toffi i irysami a krówki były tylko dodatkiem !!! Super !

Wacław

13.09.2012 10:23
fajne !

Kuchareczka2

04.09.2012 20:13
jakie pyszne , jak ja dawno nie robiłam

sunnymood

04.09.2012 10:57
jak ja je uwielbiam:P:P:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat