Szyszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    1 paczka
  • cukierki krówki

    30 dag
  • masło

    1/2 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z krówkami topimy w rondelku na małym ogniu, gdy otrzymamy jednolitą masę wsypujemy ryż i dobrze mieszamy aż połączy się z masą. Formujemy szyszki gdy masa jest jeszcze ciepła (ostrożnie, aby nie poparzyć rąk ). SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 04.12.2016 19:44
wieki nie jadłam :)
Malgorzata549 25.11.2016 14:42
Bardzo lubię takie słodycze
Ela15 17.06.2016 18:47
ładnie wyglądaja
Maridka19 18.12.2014 11:39
super to wygląda :)
Ewa6274879 02.11.2012 22:24
takich nie jadłam, ale na pewno są słodziutkie ;)
rjustysia 08.10.2012 10:01
Niby takie proste, a smakowały lepiej niż niejedne słodycze obecnie, wciąż bardzo je lubię.
adelajda 15.09.2012 19:18
w moim rodzinnym domu robiło się z toffi i irysami a krówki były tylko dodatkiem !!! Super !
Wacław 13.09.2012 10:23
fajne !
Kuchareczka2 04.09.2012 20:13
jakie pyszne , jak ja dawno nie robiłam
sunnymood 04.09.2012 10:57
jak ja je uwielbiam:P:P:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat