Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z kolendrą i tymiankiem w sosie pieczeniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 300 g
cebula 1 szt
kolendra 2 łyzeczki
tymianek 2 łyzeczki
papryka mielona 2 łyżeczka
sól
margaryna do smażenia do smazenia
sos do pieczeni jasny 1 szt
grzyby leśne 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z kolendrą i tymiankiem w sosie pieczeniowym

Szynkę kroimy na plastry , każdy obtaczamy w przyprawach i suszonych grzybach ( ja mielę je na proszek ) i zostawiamy na 2-3h .

Cebulę szatkujemy podsmażamy na margarynie do zrumienienia .

Następnie z każdej strony obsmażamy mięso , po czym zalewamy je wodą ok 1,5L i gotujemy przez 1.5h na wolniutkim ogniu , jeśli uzyskamy odpowiednią ilość odparowanego płynu , to zalewamy to sosem pieczeniowym z torebki lub zagęszczamy mąką ze śmietaną .

Podałam z kaszą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.01.2014 12:06
na pewno pyszne:-) , bardzo lubię kolendrę:-)
2milutka 11.03.2013 11:45
ślicznie wygląda:)
Anna133 11.03.2013 10:58
lekkie pożywne , troszkę inny sosik taki ciekawy wyszedł bez pływajacych grzybów :D
gosia56 11.03.2013 10:52
napewno pyszne to danie
cukiereczek 11.03.2013 10:22
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak