Szynka z cebulkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • cebula czerwona

    3 sztuki
  • czosnek

    6 ząbków
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • bulion

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć . Dokładnie natrzeć solą oraz pieprzem . Wąskim i długim nożem zrobić otwór przez całą długośc szynki . Do środka wsunąć obrane czerwone cebulki . Obrany czosnek i oczyszczoną paprykę pokroić . Szynkę posypać majerankiem , obłożyć plasterkami czosnku i kawałkami papryki . Włożyć do rękawa foliowego i podlać bulionem. . Piec ok. 180 stopni .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 22.01.2011 21:01
pyszna pewnie
magical66 15.01.2011 15:23
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat