Szynka w cieście

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wędzona

    1,5 kg
  • mąka razowa

    1 kg
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę surową namoczyć w zimnej wodzie ok.10 godz. Wyjąć i odsączyć. Z mąki i wody zrobić gęste ciasto. Szynkę dokładnie oblepić w przygotowanym cieście. Dać na brytfankę i wstawić do piekarnika na ok.1,5 godz. w temp. 180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 20.05.2013 10:54
mnie takie mięsko to by smakowało......
Pani Domu 24.03.2013 17:59
bardzo ciekawy pomysł
PIOTR11 28.01.2013 09:39
tak zrobiona musi być smaczna
mirosława4 04.01.2013 21:01
ciekawe
agataw1990 14.07.2012 19:57
swietny pomysl!
jeta72 02.07.2012 10:25
super!!!
misia53 07.02.2012 14:41
kiedyś pamiętam tak moja mamusia robiła i zapachu było całe mieszkanie....
kuklik 06.02.2012 09:36
mniam
IKrakowianka 10.12.2011 15:43
ciekawy przepis
Wafelek2601 06.12.2011 00:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat