Szynka pieczona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka bez kości

    1,5 kg
  • woda

    2 L
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marynata:5 ziaren zielna angielskiego, 2 liscie laurowe, 5 ząbków czosnku, 2 litry wody, 4 łyzki soli i w tej marynacie umytą szynkę moczymy w chłodnym miejcu 2 dni. Następnie wcieramy w szynkę 1 łyżkę majeranku, 1 łyżkę veget, 1 lyżkę przypraw do mięs, 1/2 łyzeczki pieprzu, 1/2 łyzeczkę soli. Wkładamy do rękawa foliowego i w nagrzanym piekarniku do 190c pieczemy 1 godz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat