Szynka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    kulka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • sól peklowa

  • ziele angielskie

    kilka szt
  • liść laurowy

    2-3 szt
  • ząbek czosnku

    6 szt.
  • woda

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do garnka z wodą, solą peklową, listkiem, zielem i czosnkiem. Całość odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni.
Następnie mięso wyjąć, osuszyć i natrzeć przyprawami
Do ultra pro (lub naczynia żaroodpornego) wlać ok, 1-2 szklanki wody i kostkę rosołową, włożyć mięso. Piec ok 1,5 godziny w temp. 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 07.11.2014 16:21
zjadłabym takiej szyneczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat