Szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy tłuszcz i moczymy w wodzie z solą i przyprawami. Proporcje zależą od uznania, ja stosuje na 1 litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny. Mięso moczymy ok 3 godzin. Po namoczeniu mięso lekko osznurować, obsypać przyprawą do wieprzowiny. Piec w rękawie min 1 godz w temp ok 180 stopni.
Rada - zamiast szynki można upiec w ten sposób łopatkę. Doskonale smakuje do kanapek, jako wędlina.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 22.01.2014 09:01
pyszne mięsko
Grazyna0211 01.11.2013 17:49
smaczne mięsko
Malgorzata549 01.09.2013 09:39
smakołyk :)
barbara11561 10.01.2013 22:11
bardzo pyszna:)
Pietruszka 05.01.2013 22:07
pyszna
smakoszek 22.11.2012 18:54
pyszne
Katarzyna59 08.11.2012 11:23
smaczna
miki47 01.10.2012 14:17
mniam
olkaaa 24.05.2012 07:23
uwielbiam
Krystyna32 11.05.2012 09:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat