Szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • szynka wieprzowa

    1 , 40 kg

MARYNATA

  • olej

    4 łyżki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Mięso umyć i osuszyć. Posmarować marynatą z każdej strony. Włożyć do woreczka foliowego, szczelnie zamknąć, odłożyć do lodówki na 24 godziny.
Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia, zabezpieczyć końce rękawa klipsami. Piec w temperaturze 180 stopni około 120 minut. Dwadzieścia minut przed zakończeniem pieczenia , rozciąć rękaw.
Podawać na zimno, pokrojone w cienkie plasterki. SMACZNEGO!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 19.01.2017 15:57
dobre mięsko
ben-ka 19.01.2017 14:05
Bardzo lubię takie mięsko.
jagoda5913 19.01.2017 01:00
piękna wyszła
Olga_SK 18.01.2017 19:37
Nie ma niczego lepszego do kanapki, jak domowa szynka :)
Bernadeta1 18.01.2017 18:46
smaczne mięsko
agnieszka214 18.01.2017 16:01
Takie miesko lubię mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat